Cautam alternative bio, ecologice, organice

Photobucket

duminică, 4 octombrie 2009

Dermatita la bebelusi si Vit. C


Cu Lucas inca de la nastere am avut probleme cu eruptii cutanate care dispareau si apareau. Pe membre, trunchi, fata imprastiate, cu vezicule sau fara, in placard, o nebunie. Cand ajungeam la homeopat pielea era ca lacrima iar acasa incepea calvarul. La dermatalog am evitat sa merg fiindu-mi teama ca ii va administra cine stie ce super unguente cu hidrocortizon sau alte creme atat de scumpe si uneori fara rezultat sau  nu atat de naturalele Avene, Trixera etc. Cand a inceput vara au disparut, iar de cateva zile a reaparut eruptia mai violent ca niciodata de parca ar fi asteptat sa prinda putere.

Constincioasa am dat o cautare pe google printre sutele si miile de articole care de fapt nu spun nimic concret. In medicina sunt doua posibilitati: daca nu e ereditar atunci e pe baza nervoasa :))

Simptomele sunt deseori sunt accentuate si de diferite iritatii ale pielii, ca de exemplu imbracamintea de lana sau unele fibre sintetice, sapunuri, apa fierbinte, temperatura ambientala mai ridicata. Iritabilitatea psihica agraveaza cercul vicios al btrati informatia. Unele poate ati fi fost dispuse sa renuntati la piept crezand ca asta ar putea fi cauza directa a persistarii eruptiei cutanate copilului vostru!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna,
Super blog. Am gasit multe infomratii utile. Citind articolul de mai sus, m-am regasit pe mine si problemele de sanatate ale micutului meu. Si baiatul meu are dermatita atopica, are 2ani, am ajuns la disperare cu mancarea pentru el. Acum e plin de eruptii uscate si se scarpina, de imi vine sa plang langa el. L-am alaptat pana la 1 an si 7 luni. Extract de mugur de coacaz negru a luat timp de 3 saptamani si nu am remarcat o schimbare considerabila. Acum suntem cu tratamente homeopate cu usoare imbunatatiri.
Sanatete micutului tau si felicitari pentru articole!

brishtara on 23 aprilie 2010 la 23:39 spunea...

Buna ziua :)

Eu am inceput sa ii hidratez intens pielea copilasului meu cu unt de shea 100% natural. ii mai dau si ulei de catina cate 10 picaturi pe zi si acum doua zile in urma unui puseu i-am administrat 10 pic de Zyrtec. Acum e bine :)

Dar clar hidratarea este extrem de importanta. Se scarpina caci aceea senzatie de uscaciune da pruritul(senzatia de mancarime)

Daca aveti alte intrebari sper sa va pot ajuta.
Numai bine va doresc!

Anonim spunea...

Buna ziua,
baiatul meu are dermatita atopica de la 3 luni .Acum are 6 luni si urmez un tratament homeopat si mi-a fost recomandat de un doctor de la Hofigal si o schema de tratament care contine pe langa altele si gemoderivat de coacaz negru. As vrea sa-mi spu te rog ce varsta avea baiatul tau cand ai inceput sa-i administrezi coacaz negru?

Trimiteți un comentariu

Au purtat vorba aici:

 
Create your own banner at mybannermaker.com!
Jovis – homemade beauty Create your own banner at mybannermaker.com!
ActivitatiCopii.ro

"Doar in brate!" Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino