Cautam alternative bio, ecologice, organice

Photobucket

sâmbătă, 10 octombrie 2009

Cateva denumiri de grupe medicamentoase utile


De multe ori ne lovim de anumite grupe de medicamente si nu avem o definite la indemana. Asadar voi face o mica lista cu cele mai folosite si sper sa va fie de ajutor:

Anticoagulante: substanta medicamentoasa sau naturala care se opune coagularii sangelui.

Analgezice - reprezintă o grupă de medicamente care calmează temporar durerea. Durerea poate fi definită ca o sensaţie subiectivă , complexă, care reflectă activitatea tisulară, reală sau posibilă şi răspunsul efectiv la aceasta.

Antiinflamtoare - Medicament utilizat in tratamentul local sau  general al inflamatiei. Antiinflamatoarele se repartizeaza in doua clase: steroidiene si nesteroidiene. Acestea sunt medicamente simptomatice, care nu actioneaza asupra cauzei inflamatiei. Ele sunt indicate atunci cand inflamatia , proces normal de aparare fata de agresiuni, devine suparatoare, in special din cauza durerii pe care o provoaca. Ele sunt asociate in caz de nevoie, cu alte ingrijirii inflamatorii, de exemplu simpla imobilizare a regiunii inflamate. Antiinflamatoarele se administreaza pe cale orala, injectabila sau locala. Acestea au unele efecte negative nedorite comune: agresivitatea fata de mucoasa  gastrica, riscul de gastrita, chiar de ulcer, diminuarea rezistentei la infectii( mai ales in cazul steroidienelor).

Antipiretice - combat febra

AntibioticeleSubstanta de origine naturala sau sintetica, utilizata contra infectiilor cauzate de bacterii. Se dispune de mai multe zeci de antibiotice, grupate in mai mult de zece familii.

Anticonvulsive - medicament care calmeaza convulsiile.
CONVÚLSI//E ~i f. Contracție violentă, involuntară și sacadată a mușchilor; spasm; crampă. 2) fig. Agitație violentă; tulburare bruscă. [Art. convulsia; G.-D. convulsiei; Sil. -si-e] /convulsion, lat. convulsio, ~onis


Antifungice - medicamente care urmaresc inhibarea dezvoltarii fungilor. Majoritatea fungilor sunt organsme saprofite care traiesc pe materie organica moarta. In mediul umed se multiplica bine la temperatura camerei, unii si la temperatura frigiderelor, dar cresterea este sensibil accelerata in atmosfera calda. Prezenta zaharurilor in mediu le favorizeaza cresterea. In aceste conditii pot acapara si medii acide defavorabile dezvoltarii bacteriilor.

Antihistaminice -   acestea sunt medicamente care inhiba eliberarea histaminei in corp. Histamina este eliberata ca raspuns la o reactie alergica, la o lovitura a pielii sau o muscatura de insecta.

Antivirale - substanta care impiedica dezvoltarea virusilor.

Contraceptive - sunt produse cu continut hormonal care impiedica contraceptia/ opresc ovulatia. Acestea pot fi administrate sub diferite forme: oral, injectabil sau local.

Decongestionantele sunt agonisti ai receptorilor α - adrenergici care produc constrictia tesutului erectil din fosele nazale. Preparate topice sunt fenilefrina si oximetazolina care produc decongestie pronuntata, dar au un efect rebound puternic. Din aceste motive, nu trebuie folosite peste 5-7 zile. Dupa acest interval, mucoasa devine rezistenta la efectul decongestant si sunt necesare doze sporite de medicament. Din toate motivele enuntate nu se recomanda folosirea acestor preparate timp indelungat deoarece produc tahifilaxie si dependenta. Decongestionante orale precum pseudoefedrina sau fenipropanolamina reduc semnificativ congestia nazala si au capacitate mai redusa de inducere a dependentei. Ultimul produs a fost retras de pe piata datorita asocierii folosirii cu accidente vasculare hemoragice la femei tinere. Desi sunt puternic vasoconstrictoare, efectele secundare le limiteaza utilizarea (insomnie, agitatie, anxietate, tremor, iritabilitate, greata, voma, palpitatii, aritmie, crize hipertensive, retentie urinara, cresterea presiunii intraoculare).
Cromonele sunt stabilizanti ai membranei mastocitului si scad potentialul de degranulare si eliberare a mediatorilor preformati din aceasta celula. Cel mai cunoscut preparat este cromoglicatul disodic, iar pentru a obtine un maximum de beneficiu va fi folosit profilactic inaintea expunerii antigenice.

Galactogenele sunt substante care stimuleaza secretia laptelui

Sedativele sunt medicamente care produc o linistire a starilor de excitatie psihica au motorie, care calmeaza durerile .


Surse:
www.archeus.ro
www.informatiamedicala.ro
www.sfatulmedicului.ro
wikipedia
















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Au purtat vorba aici:

 
Create your own banner at mybannermaker.com!
Jovis – homemade beauty Create your own banner at mybannermaker.com!
ActivitatiCopii.ro

"Doar in brate!" Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino