Cautam alternative bio, ecologice, organice

Photobucket

luni, 12 octombrie 2009

Alaptarea si cofeina


Alaptarea si cafeina

Cafea Pictures, Images and Photos (sin. cofeină) este un alcaloid din grupa purinelor, care se se găseşte în cafeaceainuci de colamateguaraná şi cacao. Este unul dintre cei mai vechi stimulenţi naturali folosiţi de om.
Introducere
In cele mai multe cazuri, mamele care alapteaza pot consuma cofeina cu moderatie. Unii bebelusi, cu precadere cei in varsta de pana la sase luni, pot fi ceva mai sensibili la cantitatea de cofeina consumata de mama. Bebelusii ale caror mame au evitat in totolitate consumul de cofeina in timpul sarcinii au tendinta de a fi ceva mai sensibili la prezenta cofeinei in alimentatia mamei. Chiar daca bebelusul este sensibil la cofeina acum, s-ar putea ca sensibilitatea sa scada odata cu varsta – asa ca daca esti nevoita sa renunti la cofeina pentru moment, esti libera sa incerci din nou atunci cand bebelusul mai creste. Nou nascutii metabolizeaza cofeina mult mai lent decat copii ceva mai mari. Bebelusii premature sau bolnavi se inscriu si ei in categoria celor care prezinta dificultati in metabolizarea cofeinei prezente in dieta mamei.
Este copilul meu sensibil la cofeina?
Potrivit Breastfeeding Answer Book (LLLI 2003, p. 599-600), consumul excesiv de cofeina (mai mult de 750ml pe zi) poate provoca reactii specifice la bebelusi. “Un bebelus stimulat cu cofeina are ochii larg deschisi, este activ, alert, si nu doarme foarte mult. Ar putea fi, de asemenea, mai nervos ca de obicei.”
Daca bebelusul tau este suspect de alert sau da semne de nervozitate excesiva, gandeste-te daca nu cumva de vina este cantitatea de cofeina prezenta in dieta ta. O solutie ar fi reducerea sau chiar eliminarea cofeinei din alimentatie pentru 2-3 saptamani pentru a putea oberva diferente in comportament. Daca ai de gand sa renunti definitive la cofeina, este recomandata reducerea graduala, deoarece eliminarea brusca poate duce la dureri de cap si alte simtome nedorite.
Daca bebelusul intampina dificultati ca urmare a prezentei cofeinei in dieta mamei, rezultatele renuntarii la cofeina vor putea fi vizibile dupa cateva zile pana la o saptamana.


Exista vreo legatura intre consumul de cofeina si productia de lapte matern?
Opinia potrivit careia consumul de cofeina reduce cantitaea de lapte este foarte des intalnita. Cu toate acestea, nu exista niciun studiu care sa determine vreo legatura intre consumul de cofeina si reducerea cantitatii de lapte matern.
Surse de cofeina
 Printre alimentele care contin cofeina se numara cafeaua, ceaiul, bauturile racoritoare, bauturile energizante (inclusiv cele pentru sportivi), o serie de medicamente eliberabile fara prescriptie, precum si produsele alimentare care contin cafea sau ciocolata. Cofeina poate fi gasita si in produse care contin guarana, cola, yerba mate sau ceai verde.
Ce inseamna, mai exact, prea multa cofeina?

Singurul indicator sigur este reactia copilului. Dupa cum explicam si mai sus, o anumita cantitate de cofeina poate avea efecte diferite in functie de fiecare bebelus in parte, precum si de varsta si de starea sanatatii acestuia. Cantitatea estimativa cel mai des intalnita este de 500mg pe zi, adica maxim cinci cesti de cafea.
Tradus de : vanilla_baby 
Sursa: www.kellymom.com

6 comentarii:

Anne on 12 octombrie 2009 la 10:29 spunea...

multumim pentru informatii :)

Anonim spunea...

Anne, tu alaptezi?

Rox on 13 octombrie 2009 la 20:47 spunea...

Pe blogul meu te asteapta un premiu!

brishtara on 13 octombrie 2009 la 21:34 spunea...

Pe mine?
:"> CE premiu? Ca eu nu am comentat pentru tampoane de san :D Ca nu imi curg ever sanii :"> Ai uitat ca intre mine si Lucas este un echilibru perfect? :D

brishtara on 13 octombrie 2009 la 21:45 spunea...

Ahhhh, e vorba de vanilla :D
Felicitari Vanilla_Baby! Chiar aveai nevoie!!!

Rox on 13 octombrie 2009 la 22:03 spunea...

E vorba si de tine!
Premiul ala virtual!
O postare mai jos de ala cu tampoanele!

Trimiteți un comentariu

Au purtat vorba aici:

 
Create your own banner at mybannermaker.com!
Jovis – homemade beauty Create your own banner at mybannermaker.com!
ActivitatiCopii.ro

"Doar in brate!" Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino