Cautam alternative bio, ecologice, organice

Photobucket

miercuri, 19 mai 2010

CAMPANIE: "Copil caut timp. De petrecut cu parinti mei"







Anul trecut, prietenii de la Telefonul Copilului au înregistrat pentru prima dată apeluri ale copiilor ce sunau doar ca să spună ceva sau doar ca să îi asculte cineva. Într-un sondaj realizat de Gallup la iniţiativa Romtelecom în ianuarie 2010, aproape jumătate din copii au răspuns că petrec în medie 1 oră/zi dintr-o săptămână împreună cu părinţii. Mai mult, în timpul petrecut împreună, copiii şi părinţii comunică foarte puţin şi interecţionează la un nivel superficial.

Lipsa de timp şi comunicare este o realitate pe care o simt şi o conştientizează cei mai mulţi părinţi. Mulţi îşi dau seama că petrec din ce în ce mai puţin timp de calitate în relaţiile directe, că a fi împreună înseamnă a sta împreună, că discuţiile pe repede înainte se rezumă la câteva întrebări standard, că momentele de afecţiune sunt substituite de altfel de recompense, mult mai puţin valoroase. Pe termen lung, totuşi, consecinţele lipsei de timp şi mai ales de comunicare pot afecta viitorul copiilor.

Campania 
iniţiată de Fundaţia Romtelecom pentru români doreşte a fi un sprijin venit în ajutorul părinţilor pentru a-şi petrece timpul alături de copii, fie că este vorba despre 5 minute, 4 ore sau despre săptămânile de vacanţă. Este un proiect centrat pe soluţii practice, menit să prevină consecinţele grave ale lipsei de comunicare, dar şi să îndemne la conştientizarea importanţei unei legături profunde între părinţi şi copii.

4 comentarii:

Ralu' on 19 mai 2010 la 15:47 spunea...

Alt comentariu decat asta nu-mi vine :)
http://jurnal-de-mutunau.blogspot.com/2010/05/timp-pentru-copii-anti-campanie.html

ralus on 20 mai 2010 la 10:07 spunea...

Ralu, asta vroiam sa zic si eu.
bine, campania se refera si la parintii care exagereaza cu fuga dupa bani, crezand ca asa le "fac un viitor" copiilor
lore,fara suparare, stiu ca tu vroiai sa subliniezi importanta timpului de calitate alaturi de copil

brishtara on 20 mai 2010 la 13:28 spunea...

Ralu' merci de link...intideauna o citesc cuplacere pe mamitzuni si pe de-oparte are dreptate. Dar cum ramane cu parinti care pleaca in strainatate? Sau care e uitat la bunici...sau care stau cu copilulul asa cum stau darnu se joaca efectiv cu acel copil nici macar 1 ora...chipurile nu are timp sau mai trist: nu stie cum.

Ralus..fara suparare..da! :x Ai dreptate!

Rafael on 24 mai 2010 la 11:21 spunea...

dragutz blog

Trimiteți un comentariu

Au purtat vorba aici:

 
Create your own banner at mybannermaker.com!
Jovis – homemade beauty Create your own banner at mybannermaker.com!
ActivitatiCopii.ro

"Doar in brate!" Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino