Cautam alternative bio, ecologice, organice

Photobucket

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Redirectionarea celor 2%, unde si cum?




o9atitudine.ro


Cu capul in straita anul treut nu am ajuns sa redirectionez cei 2% niciunde, asa ca a hotarat Statul unde vor ajunge in locul meu. Nici nu stiam exact ce trebuie sa fac dar am gasit acum cateva detalii:

2% inseamna in primul rand sa decizi asupra banilor pe care ii dai statului. Fiecare dintre noi s-a confruntat macar o data in viata cu probleme legate de santate, de educatie sau de mediu. Fiecare dintre noi are o ruda bolnava care are nevoie de ingrijire, cunoaste un copil care are nevoie de educatie , s-a revoltat in momentul in care a vazut modul in care mediul inconjurator este poluat , sau si-a dorit sa faca o reclamatie privind un produs care nu atingea standardele de calitate, dorindu-si un organism care sa ii protejeze drepturile de consumator.
Fiecare dintre voi aveti un venit , in urma caruia platiti statului un impozit. Bani care intra in visteria statului. Exista insa si posibilitatea ca 2% din acesti bani sa fie redirectionati, in functie de atitudinea pe care o aveti. Potrivit acestei prevederi, voi, contribuabilii persoane fizice, puteti sa directionati in fiecare an 2% din impozitul pe venit, catre o organizatie non-guvernamentala, asociatie sau fundatie. Procedura este enuntata in art. 57 si 84 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si este detaliata in Ordinul ministrului finantelor publice nr. 185/15.02.2007.
De fapt “2%” arata faptul ca sunteti responsabili de banii vostri si luand atitudine, hotarati modul in care acestia vor fi cheltuiti. Ganditi-va la faptul ca aceasta actiune de directionare poate lua o forma de parteneriat intre voi si ong-ul pe care il responsabilizati, Pentru ca , cei care vor primi banii, vor fi obligati sa va arate rezultate, iar voi veti avea dreptul de a cere rezultate. Practic, voi dictati statului, dar si ong-ului , modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul vostru. E simplu. Nu trebuie sa faceti altceva decat sa luati atitudine, de a face in asa fel incat vocea voastra sa fie auzita.

 CE NU ESTE “SISTEMUL 2%”?

Acesti bani nu reprezinta o sponsorizare, donatie sau contributie, ci ei sunt parte a bugetului de stat, adica exact 2% din impozitul pe care oricum il platiti statului in fiecare an. Cu atat mai mult, cunoscand acum ce inseamna de fapt acest lucru, puteti decide ce destinatie sa aiba aceasta suma, avind posibilitatea sa o directionati catre o asociatie sau o fundatie pe care vreti sa o sprijini.

IN ACEST SENS, ASTEPTAM SA AVETI O NOUA ATITUDINE!


Aici puteti gasi formularul: http://www.iaatitudine.eu/230/


3 comentarii:

Alina on 27 aprilie 2010 la 12:21 spunea...

Buna.
Imi place foarte mult blogul tau si il vizitez zilnic. Recent mi-am deschis si eu un site dar nu unul pe care scriu zilnic ci unul despre seriale, deoarece sunt o mare fana a acestora.
Fiind la inceput am nevoie de ajutor din partea ta si anume ma intrebam daca esti de acord sa facem un link exchange.
Daca doresti te rog sa ma contactezi la adresa de e-mail iubitanoone@yahoo.com
O zi buna iti doresc,
Alina

Lilla on 27 aprilie 2010 la 13:59 spunea...

Directionarea celor 2% este posibil si pe perioada concediului de maternitate?

brishtara on 28 aprilie 2010 la 00:51 spunea...

@ Alina, ce ti-a placut cel mai mult din ce ai citit pe acest blog?

@Lilla draga, le-am trimis un email cu aceiasi intrebare. Inca nu am primit raspuns dar astept.
Revin cu raspunsul :)
Cum merge lucrarea? Ai ajuns acasa cu ea? Ai prezentat-o?

Trimiteți un comentariu

Au purtat vorba aici:

 
Create your own banner at mybannermaker.com!
Jovis – homemade beauty Create your own banner at mybannermaker.com!
ActivitatiCopii.ro

"Doar in brate!" Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino