Cautam alternative bio, ecologice, organice

Photobucket

joi, 7 ianuarie 2010

Analiza si Epicriza - Lucas


In speranta ca navigheaza un medic, asistent, parinte sau prieten si ii scapa un ochi pe analizele lui Lucas efectuate in 3 spitale si 3 saptamani in cap, m-as bucura sa aud inca o parere, doua, zece, cu  atat mai mult cu cat  de ieri 5.01. febra a revenit. Intr-adevar coincide ca si data trecuta cu o eruptie dentara si faringoamigdalita acuta. Azi noapte ma luptam cu febra lui si mai jos de 38,2 nu cobora si intr-o ora crestea pana la 38.9 Celsius. Dau antitermic din 4 in 4 ore. Nurofen alternat cu Panadol, Vit C si Imunogrip cu echinaceea + 1 remediu homeopat; Phytolacca Ch 30.

Asadar,

internare Orastie: 8.11- 14.11.2009 Scrisoarea medicala catre MF

Diagnostic:
Faringoamigdalita
Otita congestiva
Sindrom convulsiv febril
Anemie hiposideremica

Analize: 9.11:
H-L : L= 4.800/mc, H= 4.910.000/mc, Hb=8,49%, Htc= 26,7%, VEM= 54, HEM= 17.1, CHEM=31,4; Trombocite= 265.000/mc VSH= 20/42

Biochimie: Sideremie= 21 mg%, Uree= 14mg, TGP= 20U/L,  Ca= 8,2 mg%, Mg= 1,73 mg%, Glicemie=80 mg%,

Ex Urina : D= 1015, pH= 6.5, APZ= absent, UBG normal, Sediment: rare saruri de urati amorfi
Urocultura sterila, Ex. faringian-  negativ, Secretie linguala= negativ, S. nazala = negativ
Coprocultura - Schiegella, Salmonella, Colienterop. = negativ

Ex obiectiv: a evidentiat o strare influentata, sindrom infectios prezent, paloare tegumentara, , congestie faringoamigdaliana intensa si difuza, sensibilitate palpatonica pe tragus, sindrom diareic cu scaune apos- mucos-grunjoase.

Tratament dietetic si medicamentos cu Penicilina+ Gentamicina 3 zile, ulterior Augumetin per os alaturi de tratament antiaric cu Smecta si Hidrasec. ( Am continuat sa alaptez desi mi-au interzis asta  - si evolutia a fost favorabila).

Se externeaza afebril, tranzit intestinal normal cu usoara congestie amigdaliana, sensibilitate otica si recomandarea continuarii antibioticului : biotics inca 3 zile.

Am ajuns acasa  sambata si de miercuri a reinceput sa creasca temperatura treptat incepand cu 37.7 iar vineri spre sambata noaptea ajunsese la 39.9 dupa ce administrasem Novolcalmin si temp era de 39, 4 C. . Cu impachetari am ajuns la 38.4 in vreo 2 ore .

Peste zi ajunsese din nou la 39.4 si pediatrul care nu se afla in localitate mi-a spus sa merg cat mai repede la Spital. M-am gandit ca Alba-Iulia e mai mare si poate am mai mult noroc.

Nu luase de 6 zile antibiotic, doar antitermice. Din aceiasi zi dupa Novocalmin au aparut si doua scaune cu mucus. Asadar am ajuns la Alba-Iulia unde in urgente nu ne-a pus nici termometru.


Bilet iesire spital Alba-Iulia

A fost internat cu diagnosticul:

Gastroenterocolita acuta posibil infectioasa
Faringita ac
Eruptie dentara
Convulsii febrile in app. recente
Anemie hipocroma mitrocitara

imediat fara sa ii recolteze probe ii administreaza Ampicila  i.v. II spun ce si cum si ma repezeste ca daca stiu ce am de facut si vreau probe ce mai caut in spital. Adica : Mucles!

Investigatii:
ORL: = Angina eritematoasa
H=5.070.000, L= 8500, Hb=8.5, Ht= 28,1, LY= 38.4, MO= 9, GR= 56.9, RA= 24, VSH= 35/41, PCR ++++
Ex urina: Flora bacteriana, rare leucocite, APZ neg,
OIP= negativ, R. Grehersen= negativ

Obiectiv febril, paloare marcata, tuse rar productiva, Sonoritate pulmonara MV , fara raluri adaugate, , faringe moderat hiperemic, eruptie dentara, abdomen liber,

Tratament: 3 zile Ampicilina, Panadol, Nurofen, Fenobarbital,  ( dupa care trec pe Ceftriaxone caci a crescut febra peste 39,6C, incepusera scaune diareice dupa ce de sambata pana miercuri nu iesise deloc) Smecta, Fenobarbital, Perfuzii cu NaCl  si una cu Bicarbonat( nu au mentionat-o in biletul de iesire)

Joi am cerut externarea. 26.11

Timisoara:

Medicul care urma sa ne primeasca la Tm ne-a transmis sa intrerupem tratamentul lor complet. Pe masina Lucas avea pe masina in jur de 38 C, iar a doua zi era afebril,

Ex. ORL: Otoscopie: urechea stg epitimpanita. Urechea dreapta: aspect normal, , orofaringe cu aspect normal, cu exceptia catorva depozite albe la baza limbii( candidoza)
Echo cord- Situs solitus atrial, SIA, SIV integre, Aorta si artera pulmonara de aspect normal. fara lichid in pericard, fara vegetatii micardice vizibile la echografia trans toracica.
Urocultura - steril
Ex. faringian - flora bacteriana nepatogena
Coprocultura - Candida albicans

Analize de laborator:

Hb=17, L- 6.100, CHEM= 30.6 g/dL, Tr.=366.000mc, VEM= 56.9fL, Reticulocite(microscopie)= 12 la %%(la mie), VSH analizatorautomat SSediSystem = 22 mm/1 h
Albumine= 61.5%, Alfa1 globuline= 4.4%, Alfa2 globuline= 15.1, Gamaglobuline= 8.7%, Beta globulina= 10.3, IgA= 0.321 g/l, IgE== 55.4 UI/ml, IgG= 6.67 g/l, IgM= 1.01 g/l,

Uree= 9 mg/dl, Creatinina serica= 0.39 mg, Ca total seric= 9.2 mg, Mg seric= 2.5mg/dl, Fosfor = 4.2mg/dl, Proteine totale: 14U/L, ASAT= 35U/L, ALAT= 14U/L, Sideremie= 17, Ca ionic seric= 4.4mg/dL, CRP= pozitiv,

Urocultura: 2x104 UFC/ml urina
sediment uriar: L= 6-8/camp

02 12.2009
HL + frotiu periferic Gr = 28%, Mo = 8 %, Ly= 60 %
Serie rosie, microcitoza marcata, frecvente anulocite, prezenti normoblasti in periferie. Seria alba si trombocitara aspect normal.

Diagnostic externare
Infectie cu candida
Anemie hipocroma microcitara
Carenta de Fe
Hipoproteinemie
Rinofaringita acuta
Sindrom inflamator
Sindrom convulsiv febril
Rahitism carential
Fimoza
Consiliere nutritionala

9 comentarii:

Dahnah on 9 ianuarie 2010 la 07:42 spunea...

Lore, din nou febra??? Sper a fie de la dinti.
Va pupacesc! :*

brishtara on 11 ianuarie 2010 la 01:45 spunea...

Lu e mai bine, are doar subfebrilitate. A inceput cu scaune moi. Oricum luni ii recoltez si sper sa nu iese nimic. Sper sa fi fost o viroza tampita!

loriem spunea...

uitindu-ma pe analizele postate, la o prima vedere, se pare ca bebe nu a a vut nimic infectios. nici analizele de singe nu arata asta, nici urocultura, nici coprocultura. La un moment dat au aparut niste germeni la o urocultura, dar acolo se pare ca a fost vorba de contaminarea probei (sau recoltarea nu s-a facut corespunzator sau la laborator s-a intimplat ceva) sau poate este o infectie urinara care este la inceput.

Ar fi fost util de scris si valorile de referinta ale laboratoarelor respective.

Altceva ce ma intereseaza... pentru ca se pare ca este vorba de o anemie feripriva si rahitism... ce virsta are copilul, greutate etc..

lasati eventual cont email pentru a comunica mai usor.

brishtara on 15 ianuarie 2010 la 00:23 spunea...

El are fimoza, poate de aia recoltarea nu a fost 100 % sterila.

In spital nu ofera valorile de referinta, dau direct rezultatele.

Nu stiu de ce l-au diagnosticat cu rahitism. Fontanela e apropae inchisa, Ca era la limita inferioara dat tinand cont ca nu am mancat de atata timp.

Lucas are 1 an si 2 luni. Dupa 1 an a inceput sa nu mai manance si a mai avut o faza la 9-11 luni cad ciugulea...atunci au mai erupt 2 dinti.

Acum are 1200 gr. In spital nu a scazut sub 1600 cu toate ca avea scaune diareice si nu manca nimic solid. Numai lapte matern@ Atat!

Dupa 4 zile acum febra a inceput sa scada dar amigdalele sunt foarte inflamate si gatul un rosu sters.

Luni trimit la laborator un exudat faringian si urina daca reusesc sa recoltez.

Adresa de email este aceiasi cu id-ul de messenger pe yahoo.com

Multumesc din suflet!

Anonim spunea...

Waw, câte diagnostice! Ai grijă cu rahitismul și anemia! Pentru fimoză există creme, într-o lună e rezolvată problema. Sau circumcizie rapid, la medic, la vârsta lui Lucas este o traumă minoră.
Și fetița mea a avut candida intestinal la aceeași vârstă, tot după trat. cu antibiotice și am rezolvat-o cu iaurt simplu, păpat zilnic. Sănătate puilor frumoși!

brishtara on 27 ianuarie 2010 la 20:13 spunea...

@Marilena, tocmai asta e ca eu nu vreau sa rezolv problemele, daca le pot numi asa, cu decalotarea. Daca dai un search pe blog dupa subiectul "Penisul intact" vei vedea parerea mea despre asta.

Din cate stiu produsele lactate sunt mediu de cultura pentru candida. Dar ma bucur ca ati scapat. Noi am folosit un remediu homeopat numai Candida CH 200, o data pe saptamana timp de 8 saptamani. Am refuzat tratamentul propus de medicul pediatru deoarece era preaa violent pentru ficat.

Marilena, sunt sigura ca nu este o trauma minora. La Timisoara o idioata de asistenta a incercat sa il decaloteze fara saimi ceara voie inainte sa ii recolteze urina. Cand am vazut ce face am crezut ca o omor. Ii rupsesse in 4 pielea iar lucas s-aa btinut sa faca pipi 2 zile :(( Urla si plangea in hohote. I-am facut baie cu ceai de nalba pana si-a revenit. De unde stim noi cum percep ei durerea? Si in plus ce drept am eu sa fac asta? E o decizie care o v-a lua el.

Multumesc pentru vizita si deasemenea pentru gandurile bune :)

Handmade Dreams on 6 mai 2011 la 16:49 spunea...

incearca sa te interesezi de rotavirus ??!!!

yanmaneee on 22 aprilie 2019 la 08:39 spunea...

hermes bags
longchamp
kobe shoes
goyard handbags
christian louboutin shoes
nike sneakers for women
yeezy shoes
jordan shoes
ferragamo belts
golden goose sneakers

tislesh on 3 iunie 2022 la 22:04 spunea...

try this pop over to this web-site resource click this site Our site good quality replica bags

Trimiteți un comentariu

Au purtat vorba aici:

 
Create your own banner at mybannermaker.com!
Jovis – homemade beauty Create your own banner at mybannermaker.com!
ActivitatiCopii.ro

"Doar in brate!" Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino