Cautam alternative bio, ecologice, organice

Photobucket

sâmbătă, 26 septembrie 2009

Telefonul copilului 116 111




Ce este violenta? Caci de cele mai multe ori tinde sa se confunde cu agresivitatea si sincer, nu-i tot una. O prietena spunea intr-una din mesajele noastre private: " a bate cu limba doare mai tare decat cu palma". Dar cateodata imi vine chiar si mie sa imi lovesc fetita. Ma aduce pur si simplu in acel punct in care cu greu ma stapanesc sa nu tabarasc pe ea. Stiu ca una din caile de mijloc este comunicarea si am mai invatat un lucru foarte important si anume ca trebuie sa ma indepartez de langa ea si sa inspir adanc. Asa am cele mai mari sanse sa imi treaca acea nevoie de a o lipi de zid. Imi este rusine numai cand ma gandesc dar am curajul sa marturisesc si sa promit ca fac tot ceea ce pot  sa nu o lovesc si lupt sa imi inving agresivitatea. Agresivitatea naste agresivitate. Da! E adevarat! Am fost agresata verbal si fizic mai ales de mama mea si acum ma identific oarecum cu ea, dar sotul meu care nu a luat nici macar o palma e mult mai echilibrat.

Violenta este imcompatibila cu functiile familiei, desi in practica este foarte frecventa. Folosirea fortei fizice este una dintre cele mai dramatice probleme ale zilelor noastre. Poate e drept ca de cele mai multe ori bataia asupra copiilor este administrata de parinti cu probleme, parinti schizoizi, alteori prin depolasarea furiei din cadrul problemelor maritale asupra copiilor care apar astfel ca tinta abuzurilor, dar care este solutia? Cum se vine in ajutorul acestor copii agresati? Cine are curajul sa reclame un vecin care isi maltrateaza copilul? Ce autoritate intervine in asa fel incat acei parinti sa nu mai indrazneasca sa-si loveasca odrasla?


Apasa aici pentru mai multe detalii :Telefonul copilului - Bun venit!

Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, activă în domeniul protecţiei drepturilor copilului.
Scopul nostru: protecția și promovarea drepturilor copilului.
Misiunea noastră: acordarea unui sprijin real şi imediat copiilor, oferind asistență gratuită prin intermediul liniei telefonice 116 111.
Viziunea noastră: toţi copiii merită să fie fericiţi.

Asociaţia Telefonul Copilului a fost înfiintată în anul 2006, după finalizarea funcţionării serviciului 0800 8 200 200, timp de 5 ani, în cadrul programelor Phare finanţate de Uniunea Europeană, fiind promovat prin intermediul campaniilor "Casa de Copii nu e acasă" şi "Drepturile copilului sunt lege". Povestea de succes a activităţii Asociaţiei şi a numărului gratuit pentru copii se datorează în totalitate apelanţilor, care au contactat în numar mare serviciul Telefonul Copilului şi au făcut ca acesta să îşi continue existenţa şi după încheierea proiectelor Phare.
În luna iulie 2008, Asociaţiei Telefonul Copilului, în parteneriat cu Romtelecom, i-a fost acordată de către Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC), licenţa pentru implementarea numărului unic european de asistenţă pentru copii, 116 111. Începând cu data de 1 octombrie 2008 acesta a devenit funcţional la nivelul întregii ţări în reţeaua Romtelecom. România a fost a treia ţară din Uniunea Europeană care a pus la dispoziţia copiilor acest număr unic.
Serviciile oferite de către Telefonul Copilului 116 111 sunt următoarele:
1.Informare cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor
2.Consiliere cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor.
3.Îndrumare către instituţiile în măsură să acorde asistenţa necesară
4.Urmărirea modului de soluţionare a cazurilor
5.Monitorizarea respectării drepturilor copilului în urma cazurilor înregistrate şi informarea instituţiilor abilitate cu privire la problemele întâmpinate de copii
  Nu avem dreptul nici macar cu privirea sa certam un copil! Cu atat mai mult sa-l parasim, ignoram, agresam fizic sau verbal! 





1 comentarii:

DieKompetenteFamilie spunea...

Lo,

cred ca idealizezi faptul ca "parintii" batausi ar fi alcoolici, schizoizi sau mai stiu eu ce deviati. Sunt de cele mai multe ori oameni ca tu si eu, oameni care nu au invatat sa reactioneze altfel decat recurgand la violenta (nu la agresivitate).

Tu stii, singura solutie pe care o vad e sa dau ajutor la autoajutor. Institutionalizarea si pedeapsa nu le vad ca pe o solutie pe termen lung. Nici un parinte nu se "corecteaza" sau nu se va schimba, amenintat fiind cu pedeapsa. E bine ca exista legi, e bine ca copiii sunt protejati de ele insa, solutia pragmatica nu e denuntarea si culpabilizarea.

Pe langa linia fierbinte pentru copiii maltratati as deschide din partea statului consultanta gratuita in comunicare familiala. Dar numai atunci cand parintii sunt dispusi sa schimbe ei ceva. Pe cei care nu o fac, am un credo care pare dur : "nu pot salva copiii de parintii lor, daca parintii nu sunt dipsusi sa schimbe ceva in relatia lor".

Love, ®

Trimiteți un comentariu

Au purtat vorba aici:

 
Create your own banner at mybannermaker.com!
Jovis – homemade beauty Create your own banner at mybannermaker.com!
ActivitatiCopii.ro

"Doar in brate!" Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino