Cautam alternative bio, ecologice, organice

Photobucket

duminică, 27 septembrie 2009

Penisul intact


LATER EDIT: va rog mult sa cititi si acest articol, scris de un pediatru din Cluj


La 34 de saptamani am aflat ca voi avea un baiat. Nu stiam nimic despre penisul intact, dar am cautat informatii dupa ce am ajuns la pediatru in urma unei dermatite iar acesta i-a retractat penisul fiului meu sfatuindu-ma sa fac la fel daca vreau sa evit o fimoza si apoi o intervenitie chirurgicala. Am dat peste niste articole traduse de Rox, membru al NOCIRC - Organizaţia Naţională a Centrelor de Informare şi Resurse privind Circumcizia.

Idea este urmatoarea: preputul sta lipit de gland timp in care se dezvolta terminatiile nervoase. Prin decalotare prematura se distrug aceste terminatii nervoase si duc la o desensibilizare.Sub preput se produc perlute albe(smegma) care se formeaza din celulele ce ataseaza preputul de glad. Acesta este un semn ca incepe separarea preputului de gland. Dintre baieti 80 % isi vor putea decalota preputul intre varsta de 3-7 ani (sau 5 ani, nu mai stiu exact) iar restul de aproape 20% isi vor putea decalota preputul la o varsta mai inaintata (am auzit de cazuri pana la 21 de ani). Sub nici un fel de forma nu trebuie intervenit, lasati natura sa isi faca treaba!!! Multi medici din Romania sunt probabil "de moda veche" si nu sunt la curent cu noutatile si ultimele cercetari.
A nu se face confuzie intre decalotare la bebelusi (cand preputul este lipit de gland) si fimoza. Fimoza e ca un inel care impiedica decalotarea preputului (adica preputul este stramt). Fimoza va disparea cu timpul de asemenea. Daca nu dispare, se poate trata cu o crema steroida prescrisa de medic, sau chirurgical printr-o MICA incizie care ajuta la largire. Dar mai nou aceasta asa zisa fimoza care necesita decalotarea devine la fel de populara ca o cezariana. E o moda.

Acum doua zile preputul i s-a iritat din cauza schimbarii scutecului. Nu am facut decat sa il spal cu apa, cateva bai in ceai de nalba si lasat la aer fara scutec. Alte cauze ale inrosirii preputului pot fi: apa clorurata puternic, antibioticele, spalarea zonei genitale cu sapun, scutec murdar tinut mult timp, urina concentrata datorita insuficientei hidratari cu apa.

Intr-adevar americanii si-au deschis ochii (in america circumcizia devenise aproape traditie) si acum sunt total impotriva circumciziei, pentru simplul fapt ca se distrug terminatiile nervoase.
Dupa cum v-am mai spus, nu are rost sa va ingrijorati cu bebelusii vostri. Pediatrii din Deva mi-au zis sa trag de preput doar atat cat se poate (fara a-l forta) pentru curatarea smegmei. Alti doctori au spus sa nu ne atingem deloc de penis.

Cum îmi pot proteja băiatul?

Părinţii care au un băiat cu penisul intact au, de obicei, mai multe informaţii faţă de medicul personal despre structura, funcţiile, dezvoltarea penisului şi cum să ai grijă de un penis normal. În prezent, majoritatea medicilor din SUA (şi nu numai!) au puţine cunoştinţe legate de prepuţ, deoarece nu au învăţat despre el la şcoală. Mulţi nu cunosc faptul că prepuţul şi glandul încep ca o structură comună şi se separă în timp, natural, de la sine.

Spuneţi medicului care îngrijeşte copilul - înaintea unei consultaţii a nou-născutului şi înaintea fiecărei consultaţii de după aceea - că fiul dvs. are penisul intact şi că nu vreţi să-i atingă penisul său să retragă prepuţul (să-l decaloteze). Apoi, fiţi atenţi ca medicul să vă respecte dorinţa.

NOCIRC continuă să primească telefoane din partea părinţilor care au atenţionat medicii să nu decaloteze, dar medicii au făcut-o oricum.

Tradus de Roxana-Mirela Dudus
Iata cum trebuie sa curatati un penis intact. Este atat de simplu.


Mai tarziu fiul meu v-a avea ocazia sa decida singur ce isi doreste.


Surse
www.nocirc.org
www.circumcizia.org
www.intactamerica.org
www.attachmentparenting.ro

sâmbătă, 26 septembrie 2009

Telefonul copilului 116 111




Ce este violenta? Caci de cele mai multe ori tinde sa se confunde cu agresivitatea si sincer, nu-i tot una. O prietena spunea intr-una din mesajele noastre private: " a bate cu limba doare mai tare decat cu palma". Dar cateodata imi vine chiar si mie sa imi lovesc fetita. Ma aduce pur si simplu in acel punct in care cu greu ma stapanesc sa nu tabarasc pe ea. Stiu ca una din caile de mijloc este comunicarea si am mai invatat un lucru foarte important si anume ca trebuie sa ma indepartez de langa ea si sa inspir adanc. Asa am cele mai mari sanse sa imi treaca acea nevoie de a o lipi de zid. Imi este rusine numai cand ma gandesc dar am curajul sa marturisesc si sa promit ca fac tot ceea ce pot  sa nu o lovesc si lupt sa imi inving agresivitatea. Agresivitatea naste agresivitate. Da! E adevarat! Am fost agresata verbal si fizic mai ales de mama mea si acum ma identific oarecum cu ea, dar sotul meu care nu a luat nici macar o palma e mult mai echilibrat.

Violenta este imcompatibila cu functiile familiei, desi in practica este foarte frecventa. Folosirea fortei fizice este una dintre cele mai dramatice probleme ale zilelor noastre. Poate e drept ca de cele mai multe ori bataia asupra copiilor este administrata de parinti cu probleme, parinti schizoizi, alteori prin depolasarea furiei din cadrul problemelor maritale asupra copiilor care apar astfel ca tinta abuzurilor, dar care este solutia? Cum se vine in ajutorul acestor copii agresati? Cine are curajul sa reclame un vecin care isi maltrateaza copilul? Ce autoritate intervine in asa fel incat acei parinti sa nu mai indrazneasca sa-si loveasca odrasla?


Apasa aici pentru mai multe detalii :Telefonul copilului - Bun venit!

Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, activă în domeniul protecţiei drepturilor copilului.
Scopul nostru: protecția și promovarea drepturilor copilului.
Misiunea noastră: acordarea unui sprijin real şi imediat copiilor, oferind asistență gratuită prin intermediul liniei telefonice 116 111.
Viziunea noastră: toţi copiii merită să fie fericiţi.

Asociaţia Telefonul Copilului a fost înfiintată în anul 2006, după finalizarea funcţionării serviciului 0800 8 200 200, timp de 5 ani, în cadrul programelor Phare finanţate de Uniunea Europeană, fiind promovat prin intermediul campaniilor "Casa de Copii nu e acasă" şi "Drepturile copilului sunt lege". Povestea de succes a activităţii Asociaţiei şi a numărului gratuit pentru copii se datorează în totalitate apelanţilor, care au contactat în numar mare serviciul Telefonul Copilului şi au făcut ca acesta să îşi continue existenţa şi după încheierea proiectelor Phare.
În luna iulie 2008, Asociaţiei Telefonul Copilului, în parteneriat cu Romtelecom, i-a fost acordată de către Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC), licenţa pentru implementarea numărului unic european de asistenţă pentru copii, 116 111. Începând cu data de 1 octombrie 2008 acesta a devenit funcţional la nivelul întregii ţări în reţeaua Romtelecom. România a fost a treia ţară din Uniunea Europeană care a pus la dispoziţia copiilor acest număr unic.
Serviciile oferite de către Telefonul Copilului 116 111 sunt următoarele:
1.Informare cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor
2.Consiliere cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor.
3.Îndrumare către instituţiile în măsură să acorde asistenţa necesară
4.Urmărirea modului de soluţionare a cazurilor
5.Monitorizarea respectării drepturilor copilului în urma cazurilor înregistrate şi informarea instituţiilor abilitate cu privire la problemele întâmpinate de copii
  Nu avem dreptul nici macar cu privirea sa certam un copil! Cu atat mai mult sa-l parasim, ignoram, agresam fizic sau verbal! 





joi, 24 septembrie 2009

Gugustiucii mei...


Desi stau la tara, cred ca sunt singura care nu are nici o pasare domestica. Dupa carnea lor nu ma omor iar un ou proaspat il pot cumpara oricand de la vecini. Ma pot bucura insa de o gradina cu pomi in care se cuibaresc multe pasarele, printre care si gugustiuci. A fost prima pasare careia fetita mea ia reprodus cantecul. Asa de mult s-au obisnuit cu noi, incat vin pana langa pervaz si aproape ca ne mananca din palma.

Ieri ma pregateam sa merg dupa fetita la gradinita si nu veti crede: un pui de gugustiuc a aterizat pe umarul meu. Nu doar ca a aterizat dar a stat suficient incat sa aduca telefonul vecina mea si sa ne traga in chip. Apoi stangaci si-a luat zborul pana pe acoperisul terasei.

Photobucket




Prin anii 1920, guguştiucii au invadat toată Europa, ajungând până în Anglia şi Suedia. Aici au găsit o nişă ecologică liberă, în care s-au putut instala. Nu interferează cu pormbeii de oraş, care au alte obiceiuri decât ale lor. În timp ce perechile de guguştiuci îşi apără teritoriul de alte perechi din aceeaşi specie, porumbeii nu au astfel de teritorii delimitate. Guguştiucii cuibăresc în copaci, în timp ce porumbeii în construcţii antropice, ca balcoane, poduri, şoproane, astfel că, practic, nu există competiţie pentru locul de cuibărit. Nici hrana, care este suficientă în oraşe, nu constituie subiect de competiţie.
 Este o pasăre sedentară, care cuibăreşte însă numai în localităţi sau în imediata apropiere a acestora, pentru a fi la adăpost de păsările răpitoare de ouă ca stăncuţa, coţofanagaiţa, cioara grivă.

Cuibăreşte aproape în tot timpul anului, putând scoate 3-5 rânduri de pui între lunile martie şi noiembrie. Ponta, din 2 ouă albe, este clocită ca şi la celelalte columbide, alternativ de ambii părinţi. Incubaţia durează 14-16 zile, după care puii mai sunt acoperiţi de părinţi, circa 10 zile. Puii sunt hrăniţi cu o secreţie generată de guşa părinţilor.
Regional se numeşte şi porumbel-turcesc.


Port cu drag si gugustiuci daca-i musai :)

Sursa: Călăuză în lumea plantelor şi animalelor, Constantin Pârvu, Stoica Godeanu, Laurenţiu Stroe, Editura Ceres, Bucureşti, 1985

miercuri, 23 septembrie 2009

Aproape de un sarut( IBW)



Photobucket
Iata ca a inceput si mult asteptata saptamana a purtatului in orice fel de mijloace ba chiar in brate. Ei cica i-as rasfata facand asta. Si ? Daca nu o fac eu atunci cine sa o faca? Ca mama imi rezerv acest drept de a-i oferi copilului meu tot ce pot cu atat mai mult dragoste si mangaieri. Ce poate fi mai frumos decat sa iti simti puiul aproape de tine iar acesta sa iti zambeasca multumit dupa o alaptare in timpul mersului.

"Close enough to a kiss " este sloganul care imi suna in minte nu doar in aceasta cu aceasta ocazie ci in fiecare zi. Ma bucur ca il port purta, mirosi si saruta dupa pofta inimii.

Una din mamicile care m-a sustinut inca dinainte sa imi dau seama si inca ma ajuta total neconditionat este Rox, mama lui Darie. Blogul ei este foarte util, cu informatii actualizate despre alaptare. Rox, iti multumesc din suflet!!!

 
Create your own banner at mybannermaker.com!
Jovis – homemade beauty Create your own banner at mybannermaker.com!
ActivitatiCopii.ro

"Doar in brate!" Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino